Oldalak

2011. január 28., péntek

Tészta fokhagymás petrezselyemmártással

Stahl fokhagymás tésztája
Hozzávalók:

5 dkg vaj
2 fej (igen, fej) fokhagyma
1/2 dl fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl tejszín
só, frissen őrölt feketebors
20 dkg kagylótészta
+ csokor petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítése: 

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd amikor habosodni kezd, adjuk hozzá a megpucolt, cikkekre szedett fokhagymát. Takaréklángon időnként megkavarva 10-15 perc alatt aranybarnára és puhára fő.
Tegyük fel főzni a tésztát bő sós vízben.
Amikor a fokhagyma megpuhult, erősítsük meg alatt a lángot, és öntsük nyakon a fehérborral, majd gyorsan főzzük is el alóla. A kész boros fokhagymát és az első csokornyi aprított petrezselyemzöldet késes aprítóval (botmixer) pépesítsük össze. A fokhagymás pépet öntsük vissza a serpenyőbe, takaréklángon melegítsük ismét, adjuk hozzá a tejszínt, sót, borsot, és annyi tészta főzőlevet, hogy sűrű mártás állagot kapjunk. Jöhet bele a kifőtt tészta, majd az egészre a második csokornyi apróra vágott petrezselyemzöld.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése